Kakaový nápoj ELIXÍR
Jestli hledáte něco pro hezké chvilky, udělejte si toto pořádné kakao, pohladí Vás po duši. Mámy ocení jednodušší přípravu, kdy díky granulkám odpadává práce se strouháním či škrábáním z bloku čokolády. A pokud chcete trik na extra hedvábnou čokoládu, přizvěte do přípravy mixér.
Elixír dodá nevšednosti jak všedním odpoledním, tak se hodí k rituálům, svátkům a všelijakým momentů, kdy si chcete dopřát něco neobyčejného.
Kategorie: | Výživa |
---|
Váha: | 250 g |
---|---|
Obsah kakaového podílu: | 70 % |
Složení: | bio kakaové boby, bio sušená třtinová šťáva |
Ajala Elixír je šetrně zpracovaná 70% čistá čokoláda mletá na jemný prášek. Hravě si z ní připravíte horký nápoj, který byl nedílnou součástí kultury starých Mayů a Aztéků. Ti horkou čokoládu považovali za posvátný nápoj s povzbuzujícími a léčivými účinky.
- pravá mayská čokoláda
- podporuje soustředění
- rozjasní mysl
- dodává energii
- obsahuje řadu výživově hodnotných látek
"Magický elixír můžete vyšperkovat různým kořením, jako je skořice, kardamon, zázvor, chilli, hřebíček nebo vanilka. Naši čokoládu vyrábíme jen z výběrových, eticky nakoupených kakaových bobů a sušené třtinové šťávy. Výsledkem je výjimečně bohatá a naplňující chuť.
Příprava: Elixír doporučujeme připravovat s vodou jako kdysi dávno staří Mayové. Použijte poměr 1:2 (1 díl čokolády, 2 díly vody). Jestli máte raději chuťově jemnější horkou čokoládu, místo vody použijte živočišné nebo rostlinné mléko.
Tipy na využití Elixíru: Neváhejte ho použít na pečení čokoládových dortů, sušenek a jiných dezertů, přípravu čokoládových polev nebo omáček."
Já ještě dodám, že i s vodou mi příjde luxusní a pro holčičí seance do něj ráda přidávám růžový hydrolát a zdobím plátkem růže, otevírá srdce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Řemeslná čokoláda z Brna
Celé kakaové dobrodružství začalo, když kamarád Martin přivezl z Guatemaly čokoládu od původních obyvatel střední Ameriky. Ochutnávka této mayské čokolády byla pro všechny neskutečným zážitkem, kdy se absolutní nadšení střídalo s překvapením z neobvyklé chuti. Začali se o čokoládu více zajímat a zjistili jsme spoustu zajímavých věcí. Třeba, že v Evropě není snadné poctivou a pravou čokoládu získat. Nebo že Československo bylo za první republiky třetím největším zpracovatelem kakaových bobů na světě. To vše vedlo k založení manufaktury AJALA CHOCOLATE.
A co vlastně ajala znamená? V mayském jazyce je to probuzení a přesně takové pocity chtějí předávat. Aby vás už první kousek překvapil, probudil zvědavost i touhu po dalším poznávání.
Za opravdovou a komplexní chutí čokolády Ajala jsou nejen poctivé suroviny (kakaové boby a panela – šťáva z cukrové třiny), ale také pracovní postup, v němž se nic nedá ošidit